Marihuana lecznicza

Gotowanie z marihuaną: Przepis na ciasto z kurczakiem

Gotowanie z marihuaną: Przepis na ciasto z kurczakiem

Posted by Marihuana Doctors on 08/05/2010 in Przepisy

Zaktualizowano 7 października 2020. Treść medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer

Poziom trudności: Umiarkowany

Ten przepis na ciasto z kurczaka jest doskonałym sposobem na leczenie marihuaną, kiedy masz ochotę na obfity, pocieszający posiłek. Medyczna marihuana jest używana do leczenia skutków ubocznych niezliczonych dolegliwości, w tym raka, jaskry, HIV-AIDS i wielu innych. Ale zanim zaczniesz stosować marihuanę, musisz najpierw upewnić się, że jesteś w zgodzie z prawem swojego stanu. Czy potrzebujesz karty marihuany? MarijuanaDoctors.com posiada największą bazę wykwalifikowanych lekarzy marihuany we wszystkich legalnych stanach. Zarezerwuj wizytę już dziś.

Składniki

    1 funt bez skóry, bez kości połówki piersi z kurczaka - pokrojone w kostkę 1 filiżanka marchewki, pokrojonej w plasterki 1 filiżanka mrożonego zielonego groszku 3 czerwone ziemniaki pokrojone w kostkę 1/2 szklanki selera naciowego, pokrojonego w plasterki 1 kostka bulionowa 1/3 szklanki posiekanej cebuli 1/3 szklanki masła ganja 1/3 szklanki mąki 1 sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku w proszku 2 filiżanki bulionu z kurczaka 1 filiżanka mleka 2 (9 cali) głębokie naczynie nie pieczone ciasta kruche 1 jajko, ubite (lub użyć białek jaj)

Wskazówki

    Rozgrzać piekarnik do 425 stopni F W rondlu połączyć kurczaka, marchew, groszek, ziemniaki, seler i kostkę bulionową. Dolać wody do przykrycia i gotować przez 15 minut. Zdjąć z ognia, odcedzić płyn i odstawić na bok. W rondlu, smażyć cebulę na maśle w garnku na średnim ogniu, aż będzie miękka i półprzezroczysta. Wymieszać mąkę, sól, pieprz i czosnek w proszku, dobrze mieszając. Powoli wlać bulion z kurczaka i mleko. Gotować na średnim ogniu do uzyskania gęstej masy. Zdjąć z ognia i wymieszać z mieszanką kurczaka i warzyw, aby uzyskać nadzienie. Dodać nadzienie do dolnej kruszonki. Przykryć górną warstwą ciasta, uszczelnić brzegi i odciąć nadmiar ciasta. Zrób małe nacięcia na wierzchu ciasta i posmaruj je jajkiem lub białkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut, aż ciasto będzie złocisto-brązowe, a nadzienie bąbelkowe. Ostudź przed podaniem. Na około 8 porcji.