Stek z polędwicy z masłem czosnkowym
Posted by Marihuana Doctors on 07/20/2010 in Przepisy
Zaktualizowano 5 października 2020 roku. Zawartość medyczna sprawdzona przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer
Poziom trudności: Łatwy
Jesteś zwolennikiem steków i ziemniaków? Oto smaczny sposób na zaspokojenie dziennego zapotrzebowania na białko podczas przyjmowania leków na bazie marihuany. Ten przepis na Stek z polędwicy z masłem czosnkowym jest szybki, łatwy i satysfakcjonujący.
Składniki
- 1/2 szklanki masła z konopi
2 łyżki czosnku w proszku
6 ząbków czosnku, zmielonych
4 steki z polędwicy
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Wskazówki
- W małym rondelku roztopić masło, dodać czosnek w proszku i czosnek mielony. Odstawić na bok.
Steki posypać solą i pieprzem do smaku.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Ułożyć steki na patelni i wlać mieszankę masła czosnkowego.
Smażyć przez 4-5 minut z każdej strony, lub do osiągnięcia pożądanej temperatury.
Podawaj z ziemniakami, warzywami lub ulubioną przystawką.
Jak zawsze, przed rozpoczęciem leczenia marihuaną, musisz najpierw upewnić się, że jesteś w zgodzie z prawem swojego stanu. Nie masz karty marihuany? MarijuanaDoctors.com posiada największą bazę wykwalifikowanych lekarzy marihuany we wszystkich legalnych stanach. Umów się na wizytę już dziś.